Om oss

Thomas Frick är sedan 1972 maskinleverantör till den träbearbetande industrin. Våra kunder är tillverkare av kök, badrum, kontorsmöbler, inredning, planmöbler, dörrar och golv. Genom företagsgrupperingar på leverantörssidan täcker vi idag även medelstora och mindre snickerier, möbelfabriker och tillverkare av prefabricerade hus. 

Vår framgångsformel bygger på högkvalitativa precisionsmaskiner som kombinerar optimal driftsäkerhet med bästa tänkbara produktivitet. Men vi hade aldrig nått så här långt om det inte vore för en konsekvent satsning på personlig service, omfattande reservdelslager och kundsupport. Våra kvalificerade servicetekniker arbetar nära kunden och är införstådda med dagens högt stående krav. 

Den teknologiska utvecklingen inom träbearbetande maskiner går snabbt framåt. CNC-tekniken blir mer och mer för?nad och har bl.a. gjort det möjligt för industrin att kapitalrationalisera genom att köra `just in time". Programmerbara bearbetningslinjer för små serier kan idag minska eller t.o.m. helt eliminera mellanlager. Använd gärna Frick som fönster till den senaste utvecklingen. Våra produktexperter ligger kunskapsmässigt i frontlinjen och delar med glädje med sig av kompetens och erfarenhet.

Vi representerar tyska Homag Group på den svenska marknaden. Homag Group är världens ledande koncern inom träbearbetning med en total omslutning på 8 miljarder SEK.